Over Ons

Meer dan 60 jaar geleden ben ik, Ramon, in Paramaribo geboren, maar voordat ik een jaar oud was, kwam ik met mijn familie naar Nederland, waar ik door mijn grootouders ben opgevoed.
Mijn Opa heeft voordat hij met zijn familie naar Nederland kwam meer dan 30 jaar onderwijs aan de St. Paulus school gegeven, en ook in andere scholen in Nickerie en Esthers Lust is hij als leraar actief geweest.
Op zoek naar mijn roots probeerde ik informatie over míjn Opa en zijn leven als leraar in Suriname te verzamelen en ontdekte dat scholen in Suriname die informatie over die geschiedenis vrijwel niet hebben bewaard. Maar ik was ook verbaasd dat daar nog veel mensen zijn die zich aan mijn opa konden herinneren. 
Ook hoorde ik van heel veel mensen, dat zij het jammer vinden, dat het niet zo makkelijk is om aan oude informatie te komen, maar het is ook niet onmogelijk.
"Ik heb nog foto's in de la liggen, mijn zus weet zeker nog dit en die weet zeker nog dat, en daar krijg je zeker ook nog informatie" waren hun reacties.
Dit enthousiasme van de mensen en hun positive reacties, van school directies en privé personen, zijn de reden dat wij hebben besloten, al deze verhalen, foto's, documenten etc. die wij vinden, voor iedereen toegangelijk te maken.
Daarom hebben wij die Stichting Suriwijs opgericht.
En natuurlijk kan ons werk alleen groeien als jullie ook daaraan meewerken.
Wij zullen heel graag jullie verhalen willen horen, opschrijven en plaatsen op onze FB page
facebook.com/suriwijs en website www.suriwijs.sr en zeker ook jullie oude foto's.
Wij zullen alles ordenen en met twk prachtige jaarboeken creëren.
Neem graag kontakt met ons op.

info@suriwijs.sr

IN THE SPOTLIGHT - Stichting Suriwijs
Testimonial

Ries Korse Een geweldig initiatief.succes

Erik de Ruijter Top! Leuk initiatief. Succes!

INFO
Stichting Suriwijs verzamelt erfgoed onderwijs
Statuten Stichting Suriwijs
KKF Uittreksel - Stichting Suriwijs