Scholen

Hier vindt u een paar scholen waarvan wij op zoek zijn naar informatie.

Verhalen, foto's, namen van leerlingen en leraren die sinds het begin aanwezig zijn geweest.

Wij zijn blij met al uw bijdragen en uiteraard van alle scholen in Suriname

Sint Paulusschool

 

St. Paulusschool, Monseigneur Wulfingh St, Paramaribo

 

De Sint Paulusschool is een gedegen onderwijsinstelling met een rooms-katholieke identiteit, waar docenten samen met leerlingen en hun ouders gedreven werken aan de vorming van jonge burgers van Suriname, op weg naar volwassenheid. Alle leerlingen, ongeacht hun levensbeschouwelijke afkomst, zijn welkom.

Sint Stephanusschool

Mr. E.J. Brumastraat Paramaribo

Veel oud leerlingen hebben herinneringen aan de school

 

Voor de meeste oud-leerlingen die aanwezig waren bij de viering was het vooral een nostalgisch gevoel: “Ik kan mij nog herinneren hoe we allemaal djoel aan het spelen waren tijdens de pauze. Het waren echt zes leuke jaren uit mijn jeugd,” vertelt Jimmy Bousaid, directeur van de Hakrinbank.

Ook Henk van Vliet heeft op de St. Stephanusschool gezeten. “Deze school heeft heel veel prominente figuren mogen vormen, van mediamensen tot directeuren en ministers. Ondanks zoveel jaren voelen wij nog steeds die band met de school.”

Hendrikschool

"Hendrikschool", Gravenstraat 34, Paramaribo

 

Deze school is de oudste overheidsschool in Suriname 

Het gebouw dateert uit 1885 en aan de achterzijde ligt een grote buitentrap met overloop naar de bovenverdieping.


Achter op het terrein staan nog enkele schoolgebouwen.

Sint Elisabethschool

Sint Elisabethschool in de Gravenstraat in Paramaribo

 

Op de St. Elisabethschool 2 hebben 41 van de 50 zesdeklassers de toets, om tot het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs(MULO) in Suriname te worden toegelaten, gehaald. De school scoort met dit slagingspercentage van 82% ver boven de landelijke score.

Uit een totaal van 11.031 kandidaten landelijk hebben slechts 6.427 (56,63%) de toets voor het MULO met succes doorstaan. Van de 9 minder fortuinlijke pupillen van de St. Elisabethschool 2 zijn twee verwezen naar het Lager Beroeps Onderwijs, zeven moeten de zesde klas overdoen.