Werken met sociale media en overheidsites?

Ik kan u helpen te leren werken met            

     Facebook~Twitter~Skype~Tablet~Smartphone~overheidsites

Wat is Facebook nu precies?

 

Facebook is een vorm van social networking. Social networking is het aanmaken van een persoonlijk profiel op een website. Dit profiel wordt gevuld met informatie over de gebruiker. Hierbij komen onder andere interesses, merken, school en werkzaamheden naar voren. Dit profiel kan gekoppeld worden aan andere profielen met dezelfde interesses. Deze koppeling tussen verschillende profielen bouwt een netwerk van personen. Vandaar de naam; social networking. De meeste sociale netwerksites richten zich op het vermaken en het in contact blijven met vrienden, kennissen, collega’s en klasgenoten. Naast berichten kunt u foto’s, video’s, gadgets en dergelijke delen met anderen.

 

Wat is Twitter, hoe werkt T?

 

Met Twitter kun je snel korte berichten uitwisselen met andere gebruikers. Dat wordt "twitteren" genoemd.

Twitter is een sociaal netwerk waarbij je vrienden kan toevoegen van wie jij de berichten leest en foto's kunt zien. Jouw vrienden kunnen ook jouw account "volgen" waardoor zij jouw berichten en foto's kunnen zien.

Berichten kunnen maximaal 140 tekens bevatten!

 

Wat is Skype? 

 

Met Skype kun je dingen samen doen als je niet bij elkaar bent. Skype maakt het eenvoudig om via chatberichten en gesprekken met en zonder video ervaringen te delen met de mensen die u dierbaar zijn, waar ze zich ook evinden. Via Skype kunt u een verhaal delen, een verjaardag vieren, een taal leren, vergaderen, samenwerken met collega's – praktisch alles wat u dagelijks samen moet doen. U kunt Skype gebruiken op het apparaat dat voor u het handigste is: uw telefoon of computer, of een tv met Skype. U kunt gratis aan de slag met Skype, bijvoorbeeld om andere mensen op Skype te spreken, te zien en chatberichten te sturen.

Met de nieuwste versie van Skype kunt u zelfs groepsvideobellen uitproberen.

 

Wat is LinkedIn en waar kun je het voor gebruiken?

Sociaal virtueel netwerk

 

Linkedln is een gratis virtueel sociaal netwerk gericht op professionals. Als gebruiker kun je er een profiel aanmaken met daarop je huidige werkzaamheden en je werkzaamheden uit het verleden en je opleidingen. Het is vergelijkbaar met een cv. Door connecties – links – met profielen van anderen aan te gaan, kun je een zichtbaar netwerk opbouwen. LinkedIn is een essentieel onderdeel van de moderne economie.

 

Wat is een tablet PC?

 

Een tablet PC is eigenlijk een afgeleid product van de laptop. De laptop – zoals het woord zelf al zegt – is een computer die je vaak op schoot of op een bureau gebruikt. De tablet daarentegen is een computer die je in de hand kan houden en gemakkelijk op deze manier kunt gebruiken. Deze soort computers worden ook welhandheld computers genoemd.

De tablet PC heeft niet alle mogelijkheden van een laptop en is net iets uitgebreider dan een PDA of smartphone. De tablet is vooral bedoeld om overal te kunnen werken aan kleine documenten, het nieuws bij te houden, video’s te bekijken, te surfen op het internet en spelletjes te spelen. Kortom, alle ‘kleine’ handelingen die met met een laptop doet kunnen op een mobiele manier met een tablet gedaan worden. Ten opzichte van een laptop is het scherm van een tablet vaak kleiner, heb je in de meeste gevallen geen beschikking over een keyboard en weegt de tablet ook een stuk minder. Echter wordt de tablet steeds vaker ook voor uitgebreide productieve taken gebruikt, zeker nu Windows 8 beschikbaar is en de hardware steeds krachtiger wordt.

 

Wat is een smartphone?

 

Er zijn sinds een paar jaar nieuwe soorten telefoons op de markt, de zogenaamde smartphones. Dat is een Engelse term die letterlijk ‘slimme telefoon’ betekent. Met deze telefoons kunnen mensen bellen en sms'en, maar ook andere dingen zoals e-mailen, spelletjes spelen en internetten. Een internetverbinding is zelfs noodzakelijk voor veel mogelijkheden van de smartphone.

Wat kan ik ermee?

Met een smartphone kunt u bijvoorbeeld e-mailen, chatten, filmen, internetten, foto’s versturen, teksten invoeren, uw Facebookprofiel bijhouden, routes plannen (smartphones beschikken ook over GPS) of muziek luisteren. Daarnaast kunt u ook bellen met de toestellen en zijn functies als een rekenmachine en een lijst met contactpersonen, aanwezig.

U kunt met de smartphone dus eigenlijk alles wat u ook op een desktopcomputer kunt doen. 

 

Wat is Digid?

DigiD is een digitale gebruikersnaam met een wachtwoord en een koppeling naar uw mobiele telefoon. Met deze gegevens kunt u inloggen op de websites van de overheid. U kunt op die manier bijvoorbeeld een vergunning of een uittreksel aanvragen, of een belastingaangifte doen. DigiD zorgt online voor veiligheid aan de hand van de gebruikersnaam, het wachtwoord en de koppeling met uw mobiele telefoon. Op deze manier kunt u digitaal met de overheid in contact komen, om bepaald zaken zelf te regelen, zodat u niet langer naar het gemeentehuis hoeft.

Hoe werkt het?

DigiD werkt heel eenvoudig en kan op die manier voor meer veiligheid op het internet zorgen. Aangezien iedereen op deze manier digitaal in kan loggen doen zich over het algemeen weinig problemen voor met het systeem. U kunt inloggen door digitaal uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Eventueel dient u deze gegevens aan te vullen met een code uit een sms-bericht dat u ontvangt. Zo kunt u digitaal inloggen met uw DigiD en is de veiligheid in ieder geval gegarandeerd. Wanneer u een tijdje inactief bent geweest en weer verder wilt gaan op de website dient u bovendien opnieuw in te loggen, puur voor de veiligheid.

Hoe veilig is het?

DigiD werkt met drie verschillende beveiligingsniveaus. De websites van de overheid kunnen zelf bepalen hoeveel veiligheid ze digitaal inbouwen aan de hand van de verschillende mogelijkheden. Zo kunnen ze gebruik maken van de basisveiligheid door gebruik te maken van de gebruikersnaam en het wachtwoord, of kunnen ze er een sms-authenticatie aan toevoegen om het beveiligingsniveau naar ‘midden’ te tillen. In dat geval dient u digitaal in te loggen met een extra code uit de sms. DigiD zorgt in alle gevallen voor voldoende veiligheid om in te kunnen loggen op de websites van de overheid.

 

De training kan gegeven worden als één pakket, enkel of in de combi die u het beste uitkomt. Individuele en/of groepstraining, waarin alles wordt uitgelegd en uw vragen zullen worden beantwoord. 

Offerte op aanvraag